Parkeren bij de Loonse en Drunense Duinen

Rondom de Loonse en Drunense Duinen kan je op verschillende plekken parkeren, afhankelijk van waar je de duinen in wil gaan. Op de volgende parkeerterreinen kan je gratis parkeren:

De Roestelberg / Het Genieten – Waalwijk

Bij café de Roestelberg vind je, direct voor de Roestelberg zelf, een parkeerplaats met zo’n 25 parkeerplaatsen. In de weekenden staat deze parkeerplaats vaak vol, maar honderd meter verder (sla linksaf vlak voor de Roestelberg) vind je een grote parkeerplaats tussen café de Roestelberg en brasserie Het Genieten. Daar is altijd ruim voldoende plaats, en je parkeert er gratis.

Adres: Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel

Herberg De Drie Linden – Drunen

Aan de Margrietweg bij Herberg De Drie Linden vind je een grote parkeerplaats – volg daarvoor de borden ‘Parkeren Loonse en Drunense Duinen’. Ook hier parkeer je gratis.

Adres: Giersbergen 16, 5151 RG Drunen

De Rustende Jager – Biezenmortel

De Rustende Jager is een café aan de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen, boven Biezenmortel. Wanneer je vanaf de zuidkant van ’s-Hertogenbosch  naar het nationaal park rijdt, dan is de kans groot dat je hier de duinen in gaat. Bij de Rustende Jager vind je een kleiner parkeerterrein dan bij de Roestelberg en de Drie Linden – op drukke dagen staat de parkeerplaats vol en wordt er langs de weg geparkeerd. Om deze reden wordt er overwogen om de parkeerplaats uit te breiden en in de toekomst mogelijk betaald te maken. Ook hier parkeer je gratis.

Adres: Oude Bossche Baan 11, 5074 RC Biezenmortel

Bosch en Duin – Udenhout

Wanneer je vanaf Tilburg naar de Loonse en Drunense Duinen rijdt, dan kan je het beste bij Bosch en Duin de duinen in. Bij Bosch en Duin vind je een parkeerplaats waar doorgaans genoeg plek is, al kan het op hele drukke weekenddagen weleens vol staan. Desondanks ga je hier 90% van de tijd wel een parkeerplaats vinden. Ook hier parkeer je gratis.

Adres: Oude Bossche Baan 1, 5071 RP Udenhout

Parkeerplaats aan de Waalwijksebaan

Een paar honderd meter van de Roestelberg, vlak bij het Landal park in Kaatsheuvel, vind je een parkeerplaats die vooral populair is bij bezoekers die met hun honden komen – de start van de hondenloslooproute in de Loonse en Drunense Duinen vind je hier. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen, maar mocht je met je hond komen en hier geen plek vinden, dan is de Roestelberg (met ruim voldoende parkeerplekken) om de hoek. Vanuit daar kan je ook de hondenloslooproute lopen.

Adres: Navigeer naar ‘Waalwijksebaan’, en rijd deze uit tot het einde

Bekijk hier al mijn blogposts over de Loonse en Drunense Duinen.

Nomad | Bereid je voor op de kou

Over de auteur

Ik ben Gijs, de oprichter van WandelLiefde, en de schrijver van alles wat je op deze blog leest.

Al mijn hele leven woon ik vlak bij de Loonse en Drunense Duinen, en na het lopen van mijn eerste Kennedymars in 2014 en het lopen van de West Highland Way in 2017, ben ik verslingerd geraakt aan het wandelen van grotere afstanden.

In 2022 ontstond het idee om mijn wandelingen te delen met anderen. Uit dit idee werd WandelLiefde geboren.