Lunchen rond de Loonse en Drunense Duinen

Ben je in de buurt van de Loonse en Drunense Duinen, of ga je binnenkort op bezoek, en wil je in de buurt lunchen? In en rond de Loonse en Drunense Duinen vind je verschillende restaurants waar je terecht kan voor een heerlijke lunch – en vaak helemaal in de sfeer van het buitenleven. Ik heb de mooiste plekjes om te lunchen in en rond de Loonse en Drunense Duinen hieronder op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde.

Restaurant Duinrand – Drunen

Restaurant Duinrand ligt bij de ingang van de Loonse en Drunense Duinen, bij Drunen. Dit relatief nieuwe restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag, van 9:30 tot 22:00.

Duinrand heeft een erg uitgebreide menukaart. De kaart bevat gebak, snacks, broodjes, pistolets, tosti’s, uitsmijters, pannenkoeken en kindergerechten.

Bekijk hier de menukaart van Restaurant Duinrand.

Klik hier om te navigeren naar Restaurant Duinrand.

Restaurant de Roestelberg – Waalwijk

Restaurant de Roestelberg ligt aan de noordkant van de Drunense Duinen, vlakbij Waalwijk. Het restaurant is vernoemd naar de zandverstuiving waar het restaurant aan ligt – de Roestelberg. Bij dit restaurant kan je op alle dagen van de week, behalve woensdag, terecht voor zowel lunch als diner. De keuken is geopend van 11 uur tot 19 uur – in het weekend opent de keuken om 10:30.

De lunchkaart is ruim en gevarieerd. Naast het grote terras kan je binnen in een klassieke sfeer eten, zoals je verwacht bij een echt boscafé.

Bekijk hier de lunchkaart van Restaurant de Roestelberg.

Klik hier om te navigeren naar Restaurant de Roestelberg.

Eetcafé de Klinkert – Drunen

Eetcafé de Klinkert bevindt zich aan het fietspad tussen Waalwijk en Drunen, maar is ook met de auto te bereiken. Er is een kleine parkeerplaats, maar aan de weg naar het eetcafé toe kan je prima parkeren. Het eetcafé is alleen op dinsdag gesloten. Met broodjes, salades, eiergerechten, tosti’s en soepen heeft de Klinkert een uitgebreide lunchkaart. Bij het eetcafé vind je een terras, en ruim voldoende ruimte binnen om te zitten en genieten van een hapje en een drankje.

Bekijk hier de lunchkaart van Eetcafé de Klinkert.

Klik hier om te navigeren naar Eetcafé de Klinkert.

Herberg de Drie Linden – Giersbergen

Herberg de Drie Linden vind je in het prachtige gehucht Giersbergen, ten zuiden van Drunen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit Giersbergen ben je snel op de verschillende ruiterpaden, wandelpaden en de twee verschillende mountainbikeroutes.

De lunchkaart van Herberg de Drie Linden is ontzettend uitgebreid. Daarnaast is de Herberg iedere dag van de week geopend, waardoor je altijd zeker weet dat je er terecht kan.

Bekijk hier de menukaart van Herberg de Drie Linden.

Klik hier om te navigeren naar Herberg de Drie Linden.

De Rustende Jager – Biezenmortel

Bij de Rustende Jager, aan de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen direct boven Biezenmortel, kan je zeven dagen per week terecht voor een lunch. De keuken is doordeweeks geopend van 9 uur tot 17:30, en in het weekend van 9 uur tot 19 uur. De Rustende Jager is een geliefde startplaats voor ruiters, mountainbikers, wandelaars en fietsers.

Op de lunchkaart vind je soepen, luxe broodjes, salades, warme lunchgerechten en gerechten ‘uit het vuistje’, zoals tosti’s en worstenbroodjes. Het terras van de Rustende Jager is erg ruim, naast de plaatsen binnen. Hierdoor kan je vrijwel altijd terecht bij de Rustende Jager.

Bekijk hier de menukaart van De Rustende Jager.

Klik hier om te navigeren naar De Rustende Jager.

Landgoed Bosch en Duin – Udenhout

Landgoed Bosch en Duin, gelegen aan de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen, bij Udenhout, is een mooi gelegen restaurant met een mooi terras. Vanaf het terras heb je mooi uitzicht op de omgeving, en je staat binnen een minuut op een grote zandverstuiving. Ook kan je vanuit Bosch en Duin snel de wandelpaden en de mountainbikeroute op.

Bij Bosch en Duin kan je zeven dagen per week terecht voor een heerlijke lunch. De lunchkaart is ontzettend uitgebreid, met broodjes, soepen, gebak, borrelgerechten tosti’s, salades, eiergerechten, warme gerechten, kindergerechten én nagerechten. Voor ieder wat wils dus!

Bekijk hier de lunchkaart van Landgoed Bosch en Duin

Klik hier om te navigeren naar Bosch en Duin.

Wil je graag dineren in de buurt van de Loonse en Drunense Duinen? Bekijk dan hier mijn blog over restaurants rond de Loonse en Drunense Duinen.


Over de auteur

Ik ben Gijs, de oprichter van WandelLiefde, en de schrijver van alles wat je op deze blog leest.

Al mijn hele leven woon ik vlak bij de Loonse en Drunense Duinen, en na het lopen van mijn eerste Kennedymars in 2014 en het lopen van de West Highland Way in 2017, ben ik verslingerd geraakt aan het wandelen van grotere afstanden.

In 2022 ontstond het idee om mijn wandelingen te delen met anderen. Uit dit idee werd WandelLiefde geboren.