Restaurants rond de Loonse en Drunense Duinen

Na een dagje wandelen of fietsen in en rond de Loonse en Drunense Duinen, is er niets zo lekker als iets eten of drinken in één van de restaurants aan de rand van de bossen. Benieuwd waar je lekker kan eten, ongeacht waar je in de bossen of op de duinen bent? Lees dan hieronder meer over de mooiste en beste restaurants rond de Loonse en Drunense Duinen!

Udenhout – Landgoed Bosch en Duin

Landgoed Bosch en Duin vind je direct aan de rand van de duinen, aan de zuidkant bij Udenhout. Vanuit Bosch en Duin loop je direct de zandvlakte op. Je vindt hier een mooi terras, dat door zijn wat hogere ligging een mooi uitzicht biedt op de omgeving. Ook kan je in het restaurant (en op het terras) terecht voor het diner.

Bekijk hier de menukaart en de openingstijden van Landgoed Bosch en Duin.

Navigeer naar Bosch en Duin met Google Maps.

Biezenmortel – De Rustende Jager

Ook aan de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen, tegen de bossen aan, vind je De Rustende Jager. De Rustende Jager is al meer dan 100 jaar een drukbezocht rustpunt voor wandelaars, wielrenners, mountainbikers en dagjesmensen, door zijn ligging aan verschillende fiets-, wandel- en mountainbikeroutes.

Het is bij de Rustende Jager niet mogelijk om te reserveren, maar door het grote terras en de grote aanloop komt er altijd snel weer een tafeltje vrij. De keuken sluit om 19:30.

Bekijk hier de menukaart en de openingstijden van De Rustende Jager.

Navigeer naar De Rustende Jager met Google Maps.

Giersbergen / Drunen – Herberg de Drie Linden

Herberg de Drie Linden is een boscafé aan de noordkant van de Loonse en Drunense Duinen, in Giersbergen –  Giersbergen is een gehucht aan de bosrand, direct onder Drunen. De Drie Linden is 365 dagen per jaar geopend, en je kan er in de zomer op het terras zitten en een hapje eten. In de winter kan je binnen wat drinken of dineren, en vaak is er ook de mogelijkheid om aan de deur wat te drinken en eten te kopen, voor onderweg of om op het muurtje naast het café van te genieten.

Bekijk hier de menukaart en de openingstijden van Herberg de Drie Linden.

Navigeer naar Herberg de Drie Linden met Google Maps.

Drunen – Duinrand

In Drunen vind je, gelegen in de bossen, restaurant Duinrand. Dit restaurant is niet gelegen aan de gebruikelijke fietsronde rond de duinen, maar ligt er wel vlakbij en is het omfietsen of lopen waard. Het terras in de tuin achter het restaurant is sfeervol, en het restaurant is van binnen luxe aangekleed. Daarnaast kan je er uiteraard ook gewoon écht lekker eten.

Bekijk hier de menukaart en de openingstijden van Duinrand.

Navigeer naar Duinrand met Google Maps.

Drunen – Eetcafé de Klinkert

Eetcafé de Klinkert ligt enigszins verborgen aan het fietspad rond de zandvlakte. De Klinkert heeft een wat kleiner terras, maar ligt sfeervol in de bossen en is prima bereikbaar vanuit Drunen. Je kan zowel wat drinken op het terras als dineren, waarbij er verschillende acties zijn: op woensdagavond eet je voor €10,- kipsaté, op vrijdagavond eet je voor €14,- spareribs.

Bekijk hier de menukaart van Eetcafé de Klinkert

Navigeer naar Eetcafé de Klinkert met Google Maps.

Waalwijk – De Roestelberg

De Roestelberg is een café restaurant in Waalwijk, aan de noordkant van de Loonse en Drunense Duinen. Gelegen direct aan de Roestelberg, een hoge duin waar veel gezinnen met kinderen de zandvlakte op gaan, is deze horecagelegenheid doorgaans goedbezocht. Op het ruime terras en binnen in het restaurant kan je terecht voor lunch, een hapje en drankje tussendoor, en voor het diner.

Restaurant De Galgenwiel valt onder hetzelfde horecabedrijf en ligt in Waalwijk, vlakbij de Galgenwiel, een meertje aan de rand van de duinen.

Bekijk hier de menukaart en de openingstijden van De Roestelberg.

Navigeer naar De Roestelberg met Google Maps.


Over de auteur

Ik ben Gijs, de oprichter van WandelLiefde, en de schrijver van alles wat je op deze blog leest.

Al mijn hele leven woon ik vlak bij de Loonse en Drunense Duinen, en na het lopen van mijn eerste Kennedymars in 2014 en het lopen van de West Highland Way in 2017, ben ik verslingerd geraakt aan het wandelen van grotere afstanden.

In 2022 ontstond het idee om mijn wandelingen te delen met anderen. Uit dit idee werd WandelLiefde geboren.